Duiven

Duiventil We hebben vanaf het begin duiven gehad. Met hun verblijf in het gebouw met een buitenren en invliegopening boven de deur naar de kinderspeelplaats was dat niet zo’n handige plaats. Duiven poepen, dat doet elk dier, maar als ze dat steeds in het gebouw en op het straatje en bank doen dan is dat best wel, laten we zeggen, erg vervelend. In 2021 is er dan ook een duiventil geplaatst in de wei. Naar we zelf denken een mooi verblijf. Maar de duiven denken daar tot nu toe toch wat anders over. Er blijven te veel duiven die toch naar binnen komen en ook de bank buiten en straatje smerig maken.

We hanteren daarom nu een ontmoedigingsbeleid voor duiven.  We voeren ze een heel klein beetje op de duiventil in de hoop dat ze daar zich meer gaan thuis voelen. En vooral NIET bij het gebouw.

We merken ook dat er veel duiven zijn die niet bij ons zijn geboren en toch hier komen eten. Dit is moeilijk te voorkomen.  Het heeft onze aandacht en als we een beetje er in geloven dat het goed gaat komen dan zullen er zeker weer sierduifjes komen speciaal voor de Dierenweide.